Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція мітингує в Києві проти угоди про Чорноморський флот


Біля будинку Верховної Ради в столиці України зібралися кілька тисяч осіб, які протестують проти угоди між Росією і Україною про продовжене перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року.

Підходи до самої будівлі парламенту заблокували близько тисячі прихильників Партії регіонів.

Поблизу чергують також значні кількості правоохоронців.

На сцені мітингу – лідер БЮТ Юлія Тимошенко, віце-спікер парламенту Микола Томенко, заступник лідера БЮТ Олександр Турчинов, а також майже усі народні депутати від фракції БЮТ.

Крім того, на сцені присутні лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко, лідер Європейської партії Микола Катеринчук, лідер Народного руху України Борис Тарасюк, лідер партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко, а також представники інших опозиційних партій.

На трибуні з символікою Блоку Юлії Тимошенко – плакати з написами: «Патріоти тут – зрадникам капут!», «Народ не бидло, Крим не товар!», «Янукович! Батьками й Батьківщиною – не торгують!», «Здав уран, здав Крим – здасть всю Україну!».

Президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали 21 квітня в Харкові угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року. В обмін на цю угоду Україна отримала зниження ціни на російський газ на 30%, але не більш ніж на 100 доларів за тисячу кубометрів, і тільки на термін до 2020 року.

Опозиція назвала цю угоду зрадою національних інтересів.
XS
SM
MD
LG