Доступність посилання

ТОП новини

На Буковині закликають судити Януковича через російський флот


Блок національних сил Буковини, до якого входять обласні організації НРУ, КУН, УНП, УНА-УНСО і ДемПУ, закликає Генеральну прокуратуру та Службу безпеки України відкрити кримінальну справу, зокрема, проти Президента Віктора Януковича за посягання на державний суверенітет і територіальну цілісність України, зокрема, за продовження терміну перебування іноземного військового флоту на території України ще на 25 років.

Про це йдеться у зверненні Блоку національних сил Буковини до жителів Чернівецької області, інформує агентство «УНІАН».

Блок також закликав усіх жителів області, «яким не байдужа доля України», підтримати національний рух спротиву «задля недопущення ратифікації угоди щодо продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України».

Блок національних сил Буковини вважає, що підписання угоди 21 квітня між Президентами Росії та України про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії на території України ще на 25 років є «зухвалою спробою порушити Конституцію України».

«Жодні виправдання економічними поступками Росії щодо України не повинні супроводжуватись здачею національних інтересів України. Українська держава, за яку боролись і віддали життя багато поколінь українців впродовж століть національно-визвольного руху, знову зазнає неприкритої інтервенції, в першу чергу через своїх високопосадових зрадників», – мовиться у заяві блоку.

Президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали 21 квітня в Харкові угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року. В обмін на цю угоду Україна отримала зниження ціни на російський газ на 30%, але не більш ніж на 100 доларів за тисячу кубометрів, і тільки на термін до 2020 року.

Опозиція назвала цю угоду зрадою національних інтересів.
XS
SM
MD
LG