Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь та Україна домовилися про доставку венесуельської нафти


Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про наміри його країни постачати з Венесуели до 10 мільйонів тонн нафти на рік і залучити до цього проекту Україну.

Після зустрічі у Мінську з Президентом України Віктором Януковичем, Лукашенко повідомив: «4 мільйони тонн ми зможемо довезти залізницею. Але 10 мільйонів тонн – це вже дуже серйозний проект, який ми готові здійснити спільно з Україною», – заявив Олександр Лукашенко в четвер після більш ніж 6-годинних переговорів з Віктором Януковичем.

Як зазначив глава білоруської держави, «українська залізниця надасть серйозну підтримку з транспортування нафти на Мозирський НПЗ». «Ми переробимо цю якісну нафту, продамо її на внутрішньому, українському та інших ринках. Ми будемо займатися цим серйозним проектом аж до прокладки нових перемичок, труб», – сказав Лукашенко. У свою чергу, Віктор Янукович висловив надію, що «Білорусь буде надійним партнером з реалізації можливості транзиту в країни Балтії».

«Ми, у свою чергу, створимо для Білорусі можливості для її виходу в Чорноморський басейн», – повідомив Президент України.
XS
SM
MD
LG