Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: пiдготовлені десятки проектiв у рiзних сферах співпраці з Росією


Пiдкомiсiї комiтету з питань економiчного спiвробiтництва росiйсько-української мiждержавної комiсiї пiдготували десятки проектiв рiшень у рiзних сферах спiвпрацi, зокрема в атомному машинобудуваннi, нафтогазовiй сферi та оборонi. Про це заявив український прем’єр Микола Азаров на початку українсько-російських переговорiв у Сочi.

«Рішення підготовлені, вони в матеріалах, розданих членам комітету, є, тому ми могли б уже приступити до роботи», – сказав прем’єр.

Він висловив сподівання, що взаємовигідні спільні рішення, які будуть ухвалені урядами України і Росії, допоможуть Україні успішно виходити з кризи. При цьому Азаров наголосив на збільшенні товарообігу між Україною і Росією, досягнутого в першому кварталі цього року.

Зі свого боку, російський прем’єр заявив, що нова українська влада спроможна не лише формувати конкретні пропозиції щодо співпраці з Росією, а й добиватися їх запровадження.

«Ми вже побачили, як непросто в Україні ухвалюються рішення. Але це свідчення того, що нова українська влада спроможна не лише формувати конкретні пропозиції, а й добиватися їх вирішення. І хоч би як бурхливо відбувалося у вас ухвалення рішень, те, що вам вдалося провести їх до кінця, – це найяскравіше свідчення того, що настає період стабілізації», – сказав Путін.

Сьогодні в Сочі розпочалося засідання міжурядового комітету з питань економічної співпраці українсько-російської міждержавної комісії. Засідання проводять прем’єр-міністри України і Росії Микола Азаров і Володимир Путін.
XS
SM
MD
LG