Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: «На наших очах здійснюється план ліквідації України»


Лідер Блоку Юлії Тимошенко заявляє, що пропозицію об’єднати російський «Газпром» та «Нафтогаз України», яка пролунала на зустрічі Прем’єр-міністрів України і Росії, «можна було б розглядати як жарт, якби на наших очах щоденно не здійснювався масштабний план ліквідації незалежної держави Україна».

На думку Юлії Тимошенко, оголошені на зустрічі в Сочі у п’ятницю плани створення «так званих спільних підприємств на базі ключових, життєво важливих стратегічних об’єктів державної власності» – це «не об’єднання зусиль на партнерських засадах, а повне поглинання Росією України».

«Наш, український, пакет в такому «СП» буде навіть не міноритарним, наша власність буде попросту розчинена в безкрайніх просторах Росії», – заявляє одна з чільних лідерів опозиції.

«Сьогодні ми як нація проходимо іспит. Від того, чи зможемо ми протистояти поглинанню України, залежить, чи матимемо ми свій куточок для життя на цій землі», – вважає колишня Прем’єр-міністр.

На її думку, часу обмаль, і діяти треба негайно: «Тільки всенародний опір може це спинити».

Відтак Тимошенко пропонує створити координаційний орган – Комітет захисту України, розробити «дієвий план усунення» Президента Віктора Януковича від влади і провести наступну масштабну акцію протесту 11 травня, о 10-й годині, під стінами Верховної Ради.

«Кількість людей, яка прийде й готова буде боротися, і є критерієм нашої готовності як нації захистити свою державу», – мовиться в коментарі Юлії Тимошенко, який поширила прес-служба БЮТ.

Раніше в п’ятницю Прем’єр-міністри та інші урядовці України і Росії на зустрічі в російському місті Сочі домовлялися про широку кооперацію двох країн у найрізноманітніших галузях, а голова російського уряду Володимир Путін запропонував об’єднати російську газову монополію «Газпром» і «Нафтогаз України».

«Агентство газової інформації – Інтерфакс» уже підрахувало, що в разі створення такої об’єднаної газової компанії частка України в ній становила б лише близько 6 відсотків.
XS
SM
MD
LG