Доступність посилання

ТОП новини

Чорноморський флот орендуватиме землю всупереч законодавству – преса


Оренда земельних ділянок у Криму, які використовує Чорноморський флот Росії, відбуватиметься на підставі одного «комплексного» договору, що входить у суперечність із українським законодавством, стверджує тижневик «Дзеркало тижня», посилаючись на своє неназване джерело.

Дискусія з цього приводу продовжувалася між Україною і Росією з січня 2008 року, коли Міністерство закордонних справ України нотою передало російській стороні зведену інформацію про конфігурацію і площі земельних ділянок, які Чорноморський флот використовує на території України, пише газета в суботньому числі.

Тоді предметом суперечок між сторонами стала методика. Україна вважала, що договори на оренду треба складати на кожен об’єкт і земельну ділянку, як того вимагає українське законодавство, на яке є пряме посилання в Угоді про взаєморозрахунки. Росія ж наполягла на тому, що все потрібно оформити як єдиний комплекс, незважаючи на те, що об’єкти Чорноморського флоту розміщені в різних частинах Криму і що Земельний кодекс України не передбачає можливості оренди на подібних умовах.

За інформацією «Дзеркала тижня», тепер українська сторона погодилася на умови Росії.

«Сторони підтвердили доцільність застосування узгодженого механізму поетапного оформлення результатів інвентаризації земельних ділянок та інших об’єктів нерухомості, які перебувають у користуванні Чорноморського флоту Росії. Розглянувши питання юрисдикції, Сторони накреслили підходи до їхнього врегулювання», – наводить видання офіційну цитату зі спільної заяви.

Як пише тижневик, російські юристи, схоже, вже переконали, що й договорів оренди не потрібно, бо Угода сама собою вже закріплює це право оренди.
XS
SM
MD
LG