Доступність посилання

ТОП новини

У Петербурзі почав курсувати автобус із портретом Сталіна


У російському місті Петербург почав курсувати автобус із портретом Йосипа Сталіна. У той же час, плакат «За Батьківщину без Сталіна!» в цьому місті розмістити не дозволили.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, автобус № 187 із зображенням Сталіна буде їздити центром міста протягом двох тижнів. Група активістів оплатила розміщення портрета Сталіна як звичайну комерційну рекламу.

У той же час, плакат «За Батьківщину без Сталіна!» зі зображенням ветерана, котрий пройшов усю війну, але ніколи не ходив в атаку з ім’ям Сталіна на вустах, повісити не вдалося.

Заступник директора агентства журналістських розслідувань, що готував плакат, Євген Вишенков розповів Радіо Свобода, що йому подзвонив керівник компанії, яка займається розміщенням реклами, і сказав, що не може вивісити плакат, бо має усну вказівку – погодити зміст плакату з Комітетом із питань друку. А там, за словами Вишенкова, запевняли, що мова йде не про цензуру, а про кольорову гаму, і натякали на «вказівки згори». Відтак плакату «За Батьківщину без Сталіна!» у Петербурзі немає.
XS
SM
MD
LG