Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія захищатиме дітей-іммігрантів


Європейська комісія ухвалила в четвер план заходів щодо поліпшення захисту прав неповнолітніх іммігрантів, що прибувають до країн Європейського союзу без супроводу дорослих, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У проекті йдеться про необхідність узгоджених дій щодо встановлення осіб неповнолітніх іммігрантів та ухвалення рішень про їх подальшу долю максимум протягом півроку.

За даними європейського комісара з внутрішніх справ Сесілії Мальмстрем, в країнах ЄС може бути від 50 до 100 тисяч дітей-іммігрантів, яких не супроводжують дорослі. Багато з них стають жертвами сучасних работоргівців.

«У деяких країнах ЄС діти після прибуття відразу просять притулку. Тоді ми точно знаємо, скільки їх і де вони. В інших країнах вони розсіюються, переміщуються, і лише через якийсь час, що зовсім не обов’язково, звертаються за притулком. Тому в низці країн є проблема встановлення особи дітей», – повідомила комісар.

Новий план вимагає від влади країн-учасниць Євросоюзу гідного поводження з малолітніми іммігрантами та гарантій їхнього безпечного повернення в сім’ї, якщо ухвалюється рішення про висилку на батьківщину.
XS
SM
MD
LG