Доступність посилання

ТОП новини

Опозиційні сили створили Комітет захисту України


Представники позапарламентських і парламентських політичних сил сьогодні підписали установчий акт про створення Комітету захисту України для координації спільних дій у відстоюванні національних інтересів країни. Церемонія підписання відбулася в будинку Спілки письменників України.

Зокрема, під цим документом поставили свої підписи сім керівників та представників парламентських партій, зокрема Народного руху України, партії «Батьківщина», Європейської партії України, Української соціал-демократичної партії, Партії захисників Вітчизни, партії «Реформи і порядок», «Народної самооборони». З позапарламентських партій ініціативу підтримали ВО «Свобода», Українська партія.

На засіданні оргкомітету також були присутні представники низки партій і громадських організацій, які підтримали створення комітету, але поки що не підписали документ про його створення. Серед них, зокрема, Українська народна партія, «Наша Україна», Українська республіканська партія «Собор», партія «Українська платформа», «Громадянська позиція», Конгрес українських націоналістів, а також Партія вільних селян.

Що стосується безпосередньо установчого акту про створення Комітету захисту України, то в ньому, зокрема, зазначається, що «організаційною основою Комітету є його всеукраїнський характер, участь громадян, рівність представництва політичних партій та громадських організацій, координації їхніх дій як в центрі, так і на місцях».

Метою діяльності створеної організації називають «захист суверенітету й територіальної цілісності країни, припинення антиукраїнської гуманітарної політики, відсіч будь-яким спробам установлення іноземного контролю над стратегічними підприємствами й галузями промисловості, збереження євроатлантичного курсу України».

Також підписанти одноголосно затвердили координатором організації українського письменника Дмитра Павличка.

На завтра опозиція скликає акцію протесту під стінами Верховної Ради.

Представники чинної влади критикували створення опозицією комітету порятунку і назвали таку ініціативу «безглуздою».
XS
SM
MD
LG