Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі наклав на себе руки один із членів екіпажу «Фаїни»


Колишній токар-моторист суховантажного судна «Фаїна» Юрій Лисютін, звільнений у лютому 2009 року з полону сомалійських піратів, повісився в Одесі. Про це повідомив колишній член екіпажу «Фаїни» Олексій Кочерга.

За його даними, 42-річний Лисютін повісився у власному будинку. Близькі моряка вважають, що причиною цього стала відсутність коштів, які Лисютіну заборгував судновласник.

За словами Кочерги, п’ятеро членів екіпажу (включаючи Лисютіна) мали намір відстоювати свої права в суді.

Як повідомив юрист Віктор Недін, що представляє їхні інтереси, коли екіпаж суховантажного судна повернувся з полону, Лисютін відправився в другий рейс на судні того ж судновласника. Після повернення йому виплатили менше третини обіцяної суми.

«Він одержав усього лише 1 742 доларів замість 6 700 доларів. Фактично його обікрали», – розповів юрист.

Натомість представник судновласника Віктор Муренко факт грошової заборгованості Лисютіну заперечує. Він заявив, що особисто зняв з другого рейса Лисютіна, коли довідався, що судно буде йти через Аденську затоку.

У вересні 2008 року суховантажне судно «Фаїна» захопили пірати в нейтральних водах біля берегів Сомалі. Екіпаж судна складався з 17 громадян України, трьох росіян і громадянина Латвії. Моряків звільнили в лютому після передачі піратам 3,2 мільйона доларів викупу.
XS
SM
MD
LG