Доступність посилання

ТОП новини

Севастополь і Москва планують розробити програму співпраці


Севастополь і Москва мають намір розробити комплексну програму співпраці, яка б передбачала найрізноманітніші напрямки взаємодії двох міст. Таку ініціативу обговорили під час зустрічі голови Севастопольської міської державної адміністрації Валерія Саратова і делегації уряду Москви, яку очолювала префект Північно-Східного адміністративного округу російської столиці в ранзі міністра уряду Москви Ірина Рабер.

«Програма буде багатоплановою, але два моменти ми вже особливо виділили і будемо на них акцентувати особливу увагу – це інвестиції в Севастополь і гуманітарний простір. Ці напрямки нам треба розвивати і думати, як удосконалювати співпрацю», – заявив Саратов після зустрічі з московською делегацією.

За його словами, керівництво адміністрації Севастополя направить відповідні пропозиції про створення та підписання такої програми меру Москви Юрію Лужкову для того, щоб фахівці обох сторін змогли розпочати практичну роботу зі створення документа.

«Для підготовки програми знадобиться час. У Москви інший масштаб і у Москви нам треба багато чого повчитися, тому я проситиму мера столиці Юрій Лужкова надіслати своїх фахівців до Севастополя, щоб ми правильно сформулювали завдання та напрями спільної діяльності», – заявив Саратов.

Зі свого боку Рабер зауважила, що після підписання угоди про продовження базування Чорноморського флоту Російської Федерації в Україні «на цьому чудовому фоні, який створили наші президенти, ми маємо таким самим гарним темпом наповнити практичним змістом наші подальші дії».
XS
SM
MD
LG