Доступність посилання

ТОП новини

Напад на коломийського редактора – на контролі МВС України


На звернення представників Комітету захисту українських журналістів, пов’язане з нападом на редактора газети «Коломийський вісник» Василя Дем’яніва, зреагували столичні структури.

Секретаріат Президента України направив це звернення до Генеральної прокуратури.

Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ доручило керівництву УМВС України в Івано-Франківській області провести ретельну відомчу перевірку вказаної у зверненні інформації.

Про це повідомив Інститут Масової Інформації.

Напад на Василя Дем’яніва було вчинено 23 березня. З травмами черепа і ноги він потрапив до обласної клінічної лікарні.

15 квітня на прес-конференції саме в лікарні було повідомлено про початок діяльності ініціативної групи зі створення Комітету захисту українських журналістів.

Тоді ж до вищого керівництва держави та правоохоронних органів відправили звернення з закликом припинити тиск на газету «Коломийський вісник» та перекваліфікувати злочин проти журналіста з нанесення тяжких тілесних ушкоджень на замах на життя.

У зверненні також було зазначено, що до другої декади травня очікують публічного звіту МВС та Генеральної Прокуратури України про хід розслідування цієї кримінальної справи.

За кілька днів до ухвалення звернення керівник прикарпатської міліції Василь Варцаба зазначив, що справу про напад на коломийського реактора тримає на особистому контролі і що для розкриття цього злочину створено слідчо-оперативну групу з найкваліфікованіших працівників карного розшуку і слідчого управління обласного апарату.
XS
SM
MD
LG