Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада може днями розглянути недоторканність опозиціонерів – член фракції КПУ


Верховна Рада цього тижня може розглянути питання про зняття депутатської недоторканності з народних депутатів фракції «Наша Україна – Народна самооборона» Андрія Парубія і Юрія Гримчака – таку думку висловив сьогодні в ефірі Радіо Свобода народний депутат, член фракції КПУ Ігор Алексєєв.

«В історії українського парламентаризму новітнього часу вже були такі прецеденти, і якщо буде сьогодні представлення і Генеральна прокуратура доведе, що справді були дії кримінального характеру, то цілком можливе це рішення. Деяких моїх колег із фракції опитували представники Генеральної прокуратури саме з цього приводу. Поки що я не бачив, що це питання стоїть у порядку денному, але я знаю, що воно може бути предметом розгляду на цьому пленарному тижні», – сказав член фракції КПУ Ігор Алексєєв.

Він також не виключив, що Генеральна прокуратура може порушити кримінальні справи і щодо депутатів від інших фракцій.

Раніше з заявою з цього приводу виступила партія «Наша Україна». Для порушення кримінальної справи проти Андрія Парубія і Юрія Гримчака немає жодних юридичних підстав, стверджують автори заяви.

У «Нашій Україні» звернули увагу, що жодної кримінальної справи не порушено проти тих представників провладних фракцій, які за допомогою грубої фізичної сили перешкоджали реалізації законних вимог опозиції.

«Фактично активні дії опозиції були спровоковані владою, яка переступила закон», – заявили в партії.
XS
SM
MD
LG