Доступність посилання

ТОП новини

Рішення комітету про долю двох нунсівців сьогодні не буде – Єфремов


Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов сумнівається, що регламентний комітет Верховної Ради на своєму засіданні в середу ухвалить рішення щодо подання Генеральної прокуратури на дозвіл притягти до кримінальної відповідальності депутатів від НУНС Андрія Парубія і Юрія Гримчака.

«Сьогодні навряд чи можливо... тому що існує регламентна норма, яка говорить про те, що відносно народних депутатів, на яких подана відповідна заява (Генеральної прокуратури), (комітет) має 5 днів для того, щоб відповідним чином із цією заявою попрацювати», – сказав депутат.

Єфремов нагадав, що подання Генпрокуратури було подане в парламент 17 травня, тому термін ознайомлення депутатів з нею ще не минув. Також він наголосив, що передчасне ухвалення рішення регламентним комітетом може дати підставу для його оскарження.

Крім цього, голова фракції ПР заявив, що станом на середу в парламенті є необхідна кількість голосів депутатів для дозволу притягти до відповідальності цих депутатів.

Зі свого боку, голова регламентного комітету Верховної Ради Володимир Макеєнко підтвердив, що питання щодо подання Генпрокуратури внесене до порядку денного засідання комітету в середу. За його словами, з цього питання можуть бути запропоновані до розгляду депутатів кілька проектів рішення комітету.

Раніше Єфремов допускав, що парламент може розглянути питання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Парубія й Гримчака на засіданні в четвер, 20 травня.
XS
SM
MD
LG