Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відбулися завершальні акорди Дня Європи


Заключні заходи відзначення в Івано-Франківську Дня Європи відбулися в центрі міста на площі Ринок, біля краєзнавчого музею.

Основою їх стала презентація духовно-медичного центру «Оновлення», громадської організації «Європейська освіта» та Мальтійської служби допомоги.

Тут проходив також конкурс малюнків на асфальті серед дітей на тему «Ми йдемо в Європу», уже другий в цьогорічних святкуваннях, та спортивні змагання серед молодіжних команд районів області.

Серед учнів шкіл провели олімпіаду «Європейський Союз-Україна».

Проходили інтерактивні вікторини щодо обізнаності мешканців міста про Євросоюз.

За словами начальника відділу міжрегіональної інтеграції та міжнародної технічної допомоги обласної держадміністрації Лідії Худецької, такі заходи орієнтовані в першу чергу на молодь і мають за мету інформування про Європейський Союз, курс України на європейський вибір.

День Європи в Івано-Франківську відзначають вже вшосте.

Відзначення Дня Європи не обмежувалося одним днем. Основні заходи проходили під час свята міста 7 травня, коли на урочистості приїхали делегації з 19 міст-побратимів Івано-Франківська з Польщі, Латвії, Литви, Австрії, Румунії, Грузії, Росії.

В Україні День Європи, який символізує день народження європейської спільноти, офіційно відзначають у третю суботу травня, але в різних українських містах святкові заходи відбуваються і в інші травневі дні. У Європі цей день святкують 9 травня.
XS
SM
MD
LG