Доступність посилання

ТОП новини

Берлусконі покладається на слова Муссоліні


Італійський прем’єр Сільвіо Берлусконі вкотре привернув увагу світових медіа своїми висловлюваннями, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Говорячи про владні повноваження керівника уряду, Берлусконі заявив, що як прем’єр-міністр він ніколи не мав відчуття влади. За його словами, той, хто очолює уряд, реальної влади практично не має.

Заява пролунала з уст політика в четвер у Парижі під час прес-конференції після засідання Організації з економічного співробітництва і розвитку.

Свої слова Берлусконі підтвердив цитатою зі щоденників фашистського диктатора Беніто Муссоліні.

«Нещодавно прочитали там таку фразу: «Кажуть, що я маю владу, та це неправда; можливо, її мають підопічні, але не знаю. Знаю тільки, що можу наказати своєму коневі йти праворуч або ліворуч і з цього маю тішитися». Отож влада якщо й існує, то не безпосередньо у тих, хто керує державами у різних країнах», – підсумував на прес-конференції у Парижі Сільвіо Берлусконі.

Цитування слів Муссоліні італійська опозиція назвала черговим міжнародним ляпсусом голови уряду, який жартує з будь-якого приводу.

Як повідомляє італійське інформагентство ANSA, деякі опоненти запропонували прем’єрові взяти паузу на відпочинок, інші порівнюють його із самим диктатором, котрий керував Італією у 1922–1943 роках.
XS
SM
MD
LG