Доступність посилання

ТОП новини

Добкін називає протистояння в харківському парку «політичним шоу»


Голова харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін назвав екологів і представників громадських організацій, які виступили проти будівництва дороги та вирубки дерев у центральному парку Харкова, «псевдопатріотами» і «псевдозахисниками природи», інформує кореспондентка Радіо Свобода.

«Мушу зазначити, що у формулюванні таких інформаційних пасажів є чимало помилок. Можливо, вони викликані непоінформованістю людей, яких використовує у своїх політичних планах купка так званої опозиції», – мовиться у заяві Добкіна, яку оприлюднила прес-служба обласної адміністрації.

Добкін переконує: рішення про будівництво дороги, яка внесена до Генерального плану Харкова, міська рада ухвалювала ще 2005 року. На нову магістраль, як запевняє голова ОДА, є дозволи усіх служб, зокрема, екологічних, та Міністерства регіонального будівництва. Дорога, як стверджує Добкін, «поліпшить екологічну ситуацію, оскільки час руху автотранспорту буде скорочено майже вдвічі і зменшиться час простою автівок».

Дії активістів-екологів Добкін назвав «проплаченим» «політичним шоу».

Раніше секретар харківської міської ради Геннадій Кернес назвав «головним фінансистом» акції протесту у парку імені Горького колишнього голову харківської ОДА, нині виконувача обов’язків голови обласного осередку ВО «Батьківщина» Арсена Авакова.

Протистояння лісорубів та міліції з одного боку і захисників лісу з іншого в Харкові триває понад тиждень. Захисники дерев заявляють, що в парку вирубали значно більше дерев, аніж передбачено рішенням виконкому міськради, і вимагають скасувати рішення про будівництво дороги. Темпи, якими розпочалися роботи, на їхню думку, свідчать про «величезне бажання чиновників швидше роздати землю поруч із новою дорогою».

Секретар міськради Геннадій Кернес натомість заявив, що «все у цьому світі тече, все розвивається, але зараз у міській раді розглядається тільки питання будівництва дороги».
XS
SM
MD
LG