Доступність посилання

ТОП новини

Китайський і російський банки обіцяють інвестиції вугільній галузі України – Ященко


Китайський банк розвитку і російський банк ВТБ обіцяють інвестувати кошти у вугільну галузь України, повідомив міністр вугільної промисловості України Юрій Ященко після наради в держпідприємстві «Шахтарськантрацит» у місті Шахтарську Донецькій області.

За його словами, Міністерство вугільної промисловості України зараз активно працює з банками із залучення кредитних ресурсів.

«Велика інвестиційна програма з одним банком – це російський банк ВТБ. Ми зараз вже у стадії досить активної роботи з реалізації схеми фінансового лізингу, тобто постачання устаткування на шахти за схемою фінансового лізингу», – сказав Ященко і зауважив, що «загальний обсяг коштів, на який вже є попередня домовленість, – це 1,2 мільярда гривень».

Кажучи про співпрацю Мінвуглепрому з Китайським банком розвитку, Ященко заявив, що на даний момент розглядається можливість отримання від цієї фінустанови довгострокових кредитів.

«Крім того, працюємо і з іншими банками, але це вже більш віддалена перспектива – мабуть, кінець року і далі. Ми працюємо з Китайським народним банком розвитку, який обіцяє нам досить великі інвестиції, і вся їх привабливість в тому, що ці кредити можуть бути довгими – від 5 до 25 років, – пояснив міністр. – Зараз ми відпрацьовуємо з ними пілотні проекти на суму 100 мільйонів доларів щодо трьох шахт».
XS
SM
MD
LG