Доступність посилання

ТОП новини

Іранська опозиція планує продовжувати мирну боротьбу з режимом – Мусаві


Іранська опозиція має намір продовжувати боротьбу проти влади, незважаючи на скасування сьогоднішніх акцій протесту, які повинні були бути приурочені до річниці спірних президентських виборів в країні.

Один з лідерів опозиції Мірхоссейн Мусаві у суботу поширив звернення, в якому закликав прихильників «продовжувати мирні методи» боротьби з режимом.

Іранська опозиція відмовилася від планів провести демонстрацію в Тегерані 12 червня – в річницю президентських виборів, які викликали незадоволення їхніми результатами. Опозиція відмовилася від акцій протесту після того, як влада пригрозила жорстко придушити будь-які спроби їх проведення.

Лідери опозиції Мірхоссейн Мусаві і Мехді Каррубі у четвер заявили, що не отримали від влади дозволу на проведення акції і закликали своїх прихильників відмовитися від неї – щоб, як мовиться в заяві, «зберегти життя і майно людей».

У червні минулого року опозиція проводила в Тегерані й інших містах Ірану масові демонстрації проти перемоги на виборах Махмуда Ахмадінеджада, стверджуючи, що підсумки голосування були підтасовані. Акції протесту були придушені владою, загинули десятки людей, сотні були арештовані і досі перебувають у в’язницях.
XS
SM
MD
LG