Доступність посилання

ТОП новини

У Росії затримали тираж доповіді Нємцова «Путін. Підсумки. 10 років»


Доповідь співголови російської «Солідарності» Бориса Нємцова та економіста Володимира Мілова «Путін. Підсумки. 10 років» не доїхала до офісу товариства «Яблуко» в Петербурзі, де її повинні були розмістити. Сьогодні 100-тисячний тираж брошури відправився з Москви до Петербурга, але машина з друкованою продукцією була затримана. Петербурзькі опозиціонери збиралися поширювати доповідь у місті під час міжнародного економічного форуму.

Голова петербурзького «Яблука» Максим Рєзник розповів Радіо Свобода: «Водій повідомив нам, що його затримали і разом з машиною та вантажем перепровадили до відділку міліції. Брошура, з нашої точки зору, не містить ніяких незаконних елементів чи там екстремістських, тому ми маємо намір її поширювати, але спочатку звичайно, важливо, щоб вона опинилася за місцем призначення, тобто в нашому офісі».

Після багатьох спроб у чергового 78 відділу міліції Петербурга вдалося дізнатися, що водія затримали за порушення правил дорожнього руху, потім виникли питання щодо оформлення вантажу. До офісу «Яблука» прийшли дільничний і представники центрального РУВС – за поясненнями щодо брошури.

Максим Рєзник поки що сподівається, що вдасться повернути тираж.
XS
SM
MD
LG