Доступність посилання

ТОП новини

Нові дані про жертви в Киргизстані: 275 осіб


Міністерство охорони здоров’я Киргизстану навело нові дані про кількість жертв міжетнічних сутичок на півдні країни: підтверджена загибель принаймні 275 осіб, іще десятки вважають за зниклих безвісти.

В Ошській області на півдні Киргизстану скасували комендантський час, який і запроваджували на термін до 25 червня.

Сьогодні в Киргизстані напередодні завтрашнього референдуму щодо змін до Конституції так званий «день тиші», коли заборонені агітація, публічні заклики й масові акції за чи проти теми голосування.

Виборці країни завтра мають висловитися з приводу поправок до Конституції, які, серед іншого, передбачають обмеження повноважень президента і перетворення держави з дотеперішньої президентської республіки на парламентську, а також скасування такого органу, як Конституційний суд.

Іще одне питання – надання нинішньому голові тимчасового уряду Розі Отунбаєвій повноважень «президента перехідного періоду» на час до 31 грудня наступного року.

Військові Киргизстану проголосували ще вчора, щоб завтра берегти порядок. Влада побоюється можливих нових заворушень у день референдуму.

Влада також повідомила, що напередодні голосування до країни повернулися близько 70 тисяч киргизстанських узбеків, які втікали було від насильства до сусіднього Узбекистану.
XS
SM
MD
LG