Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську вийшов новий том «Усної історії Степової України»


У рамках проекту «Села України» міжнародної організації «Інститут Україніки» вийшов друком 8-й том «Усної історії Степової України», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

За інформацією з міжнародного об’єднання «Інститут Україніки», восьмий том книги репрезентує матеріали дослідницької експедиції до села Сурсько-Михайлівка Дніпропетровської області. У селі попрацювали науковці Запорізького наукового товариства імені Якова Новицького, «Інституту Україніки», Інституту української археографії та джерелознавства НАН України.

Унікальність видання у тому, що старовинне козацьке село Сурсько-Михайлівка, засноване легендарним запорожцем Микитою Коржем, досі було мало досліджене.

Книга орієнтована на істориків, філологів, фольклористів, краєзнавців, усіх, хто цікавиться історичною традицією та віруваннями народу.

Сурсько-Михайлівка, село в Солонянському районі Дніпропетровщини, відоме тим, що є місцем розташування старовинного цвинтаря та могили запорожця Микити Коржа (1731–1835 роки).

Микита Корж був довіреною особою останнього кошового отамана Запорозької Січі Петра Калнишевського, свідком останніх днів Січі. Незадовго до смерті його усні оповіді про побут запорожців, історію Січі та її закони записали церковники, а по тому унікальні свідчення в літературній обробці вийшли друком як «Устное повествование бывшего запорожца».
XS
SM
MD
LG