Доступність посилання

ТОП новини

BP вже не впевнена в перекритті виливу нафти в Мексиканській затоці


Чільний представник нафтової компанії BP заявив у середу, що не може гарантувати успіху плану перекрити аварійну свердловину на дні Мексиканської затоки після того, як уряд США поставив під сумнів технічні деталі цього плану.

Як сказав оперативний директор компанії Дуґ Саттлз агентству «Асошієйтед прес» у телефонному інтерв’ю, BP зараз намагається зняти занепокоєння американського уряду.

Але, сказав він, іще не відомо, чи компанії дозволять закрити клапани на встановленому в понеділок новому куполі над свердловиною, який має на меті зупинити вилив нафти з неї. Досі ці клапани відкриті, і нафта далі виливається в воду.

За словами представника компанії, уряд США хоче переконатися, що конструкції і труби самої свердловини не пошкоджені і витримають тиск нафти, коли клапани перекриють.

Компанія BP мала почати випробування захисного купола на щільність, закривши клапани, але в вівторок увечері повідомила, що це випробування відкладено. Начальник об’єднаного командування з подолання наслідків аварії, адмірал Берегової охорони США в відставці Тад Аллен заявив, що «необхідно здійснити додатковий аналіз».

Компанія BP перебуває під значним тиском необхідності якнайшвидше зупинити вилив нафти, який від часу аварії 22 квітня завдає великої екологічної й економічної шкоди. Від того часу до води щодня виливаються десятки тисяч барелів нафти.

Нафта забруднює береги всіх п’яти прибережних із Мексиканською затокою штатів США, спричиняє загибель птахів, морських черепах і дельфінів, руйнує унікальні берегові екосистеми й загрожує рибальству й туризмові в усьому регіоні.

Американські урядовці, зокрема, президент Барак Обама, назвали цей вилив найбільшою екологічною катастрофою в історії США.

Транснаціональна нафтова компанія BP («Бі-Пі») зі штаб-квартирою в Лондоні до 1999 року була відома як British Petroleum («Брітіш Петролеум»), але відтоді відмовилася від цієї назви й не вживає її, щоб наголосити, що вона вже давно далеко не тільки британська.
XS
SM
MD
LG