Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ ініціює позачергове засідання парламенту


БЮТ ініціює позачергове засідання Верховної Ради для розгляду законопроектів про виділення коштів постраждалим від повені та мораторій на підвищення комунальних тарифів. Про це заявив член фракції БЮТ Олег Ляшко, повідомили у прес-службі блоку.

Він зазначив, що голова Верховної Ради сьогодні відмовився «захистити громадян України від наслідків повені у західних областях та підвищених комунальних тарифів».

«Ми з колегами попросили голову Верховної Ради Володимира Литвина після урочистої частини засідання парламенту розглянути два надзвичайно важливі законопроекти й ухвалити їх. Але він відмовив нам у задоволенні цього питання, мотивуючи це тим, що сьогодні урочиста частина і нічого робочого ми розглядати не будемо», – сказав Ляшко.

«Складається враження, що парламентська більшість так не любить громадян України, що не збирається взагалі розглядати ці закони. Але ми все одно будемо вимагати розгляду цих законопроектів і тому ініціюємо позачергове засідання», – додав народний депутат.

За словами Ляшка, у першому законопроекті йдеться про заходи щодо подолання наслідків повені у західних областях України. Зокрема, чинному уряду пропонується виділити мільярд гривень на подолання наслідків повені у Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській та Львівській областях.

«Другий законопроект – це мораторій на підвищення цін на житлово-комунальні тарифи для населення. Він мав на меті захистити громадян від підвищення цін на газ і воду внаслідок ганебного рішення уряду підвищити газ для населення на 50%», – пояснив Ляшко, який є автором обох законопроектів.

Сьогодні парламент проводив урочисте засідання, присвячене річниці ухвалення Декларації про державний суверенітет.
XS
SM
MD
LG