Доступність посилання

ТОП новини

«Репортери без кордонів» повернуться для зустрічі з Януковичем


Представники організації «Репортери без кордонів» планують повернутися до України для зустрічі з президентом України Віктором Януковичем.

Про це сказав генеральний секретар організації «Репортери без кордонів» Жан-Франсуа Жульяр у вівторок під час зустрічі з представниками тимчасової слідчої комісії з питань розслідування випадків цензури в ЗМІ, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Жульяр зазначив, що під час свого візиту до України він не зміг зустрітися з главою Української держави. Жаль із цього приводу також висловили члени слідчої комісії Микола Катеринчук (фракція НУ-НС), Андрій Шевченко (фракція БЮТ) та Олена Кондратюк (фракція БЮТ).

Під час зустрічі член комісії Володимир Зубанов наголосив, що є представником партії влади і хотів би зазначити, що Партія регіонів зацікавлена в тому, щоб в Україні розвивалася свобода слова і кожен журналіст мав можливість донести свої погляди та думки, а громадяни могли б почути цю думку.

Він також зазначив, що в Україні створено Національну спілку журналістів України, до якої входять 17 тисяч членів. Крім того, в Україні діє незалежна профспілка журналістів, а також громадські організації.

Зубанов також зазначив, що в парламенті створено слідчу комісію, до складу якої він входить, і комісія займається випадками тиску на журналістів або втручання в діяльність журналістів.

При цьому він зазначив, що слідча комісія – «це форма роботи опозиції».
XS
SM
MD
LG