Доступність посилання

ТОП новини

Німецькі фірми вибачилися перед Україною за «діоксинові» звинувачення – міністр


Україна довела безпідставність звинувачень у наявності діоксину в кукурудзі, що постачалася до Німеччини. Про це в ефірі Радіо Свобода розповів міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк.

«Німецькі фірми, які озвучували цю проблематику, вибачились і сказали, що це було приватне повідомлення, яке не відповідає дійсності.

Ми провели інспектування тих партій кукурудзи, яка експортувалася, – жодних слідів діоксину не було. Ми провели перевірку в Європі, де також жодного діоксину не виявили.

Я вважаю, що це нецивілізована конкурентна боротьба, яку використали через те, що у нас ланцюжок торгівлі ще не є повністю цивілізованим», – сказав міністр аграрної політики Микола Присяжнюк в ефірі Радіо Свобода.

У травні українські мас-медіа повідомляли з посиланням на німецькі ЗМІ, що в Німеччині в результаті розслідування виявленого в яйцях курей діоксину встановили: причиною його появи в цій продукції нібито стала кукурудза, яка надійшла з України. За даними Відомства захисту прав споживачів i контролю якості продовольства, сліди діоксину виявлені тільки в одній партії кормів, яка минулої зими надійшла до Німеччини з України через Нідерланди.

Міністерство аграрної політики України ще в травні оперативно виступило з заявою, що вважає за неможливе потрапляння на територію Німеччини з України кукурудзи з вмістом діоксину.
XS
SM
MD
LG