Доступність посилання

ТОП новини

Житлово-комунальні тарифи в Українi підвищать з 15 жовтня – мiнiстр


Тарифи на житлово-комунальнi послуги в Українi будуть збiльшені з початком опалювального сезону – 15 жовтня, повiдомив мiнiстр житлово-комунального господарства України Юрiй Хiврич в iнтерв’ю газетi «Сегодня».

«У нас немає iншого виходу. Змiна цiн на тепло та гарячу воду – це регуляторний акт, який має пройти обговорення протягом двох мiсяцiв, починаючи з 1 серпня, коли НКРЕ довела цiни до витрат», – сказав Хiврич, вiдповiдаючи на запитання про дату збiльшення тарифiв.

При цьому вiн пояснив, що пiдвищення вартостi тепла та гарячої води становитиме вiд 20 до 30% залежно вiд регiону. «Цi цифри ще розраховують фахiвцi. Це тiльки газова складова (у середньому 53% вiд собiвартостi), значить, беремо половину», – заявив мiнiстр.

Глава вiдомства також наголосив, що в рiзних мiстах будуть рiзнi тарифи. «Зробити єдинi тарифи для всiєї країни складно, в кожному мiстi рiзна структура витрат. У собiвартостi тепла, наприклад, вiдсоток цiни газу рiзний: вiд 50 до 60% i вище», – сказав Хіврич.

Коментуючи ситуацiю в Києвi, міністр сказав: «Якщо по Українi вони (тарифи) становлять 80-85% вiд собiвартостi, то в Києвi – 60%. Тепер скрiзь виставлять рахунок на 100% собiвартостi, але невiдомо, як змiниться цiна в Києвi, – можливо, знову частково дотуватимуть iз мiськбюджету».

Постановою вiд 13 липня Нацiональна комiсiя регулювання електроенергетики збiльшила з 1 серпня на 50% вiдпускнi цiни на природний газ для населення.
XS
SM
MD
LG