Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ рекомендує підприємствам збільшити обідню перерву через спеку


Міністерство охорони здоров’я України рекомендує підприємствам і установам збільшити обідню перерву до 3-4 годин на час особливо спекотної погоди.

За повідомленням прес-служби відомства, МОЗ рекомендує підприємствам і установам запровадити особливе адміністративне регулювання режиму роботи (скорочення робочого дня, зміна часу його початку та закінчення, використання кімнат відпочинку з оптимальною температурою).

МОЗ також закликає підприємства та установи використовувати в офісах сонцезахисні пристрої, локальні та централізовані кондиціонери і системи охолодження, електровентилятори.

Міністерство наполягає на необхідності забезпечення працівників достатньою кількістю мінеральної питної води та на проведенні консультацій з лікарями про вироблення робочого графіка для співробітників, що мають хронічні захворювання серцево-судинної системи.

За прогнозом Гідрометцентру, 3-6 серпня в Україні, крім західних областей, буде сильна спека 35-39 градусів, а в східних, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях та місцями в степовій частині Криму – 40-42 градуси.
XS
SM
MD
LG