Доступність посилання

ТОП новини

В Українi спека триватиме ще щонайменше 10 днiв – Гiдрометцентр


Щонайменше ще 10 днiв у бiльшостi регiонiв України зберігатиметься спекотна погода, особливо на сходi, пiвнiчному сходi та в центрi країни. Про це повідомив керівник Українського гiдрометеорологiчного центру Микола Кульбiда.

«Як мiнiмум iще 10 днiв у бiльшостi регiонiв триватиме дуже сильна спека – температура переважно 32-37, на сходi, пiвнiчному сходi, а також у центральних областях – до 40-42 градусiв. Найнижчої температури очiкуємо на заходi: 28-33. Дощiв чекаємо тiльки в захiдних областях, короткочасного характеру з грозами», – повiдомив Кульбіда.

За його словами, iснує ймовiрнiсть, що 8-9 серпня в Київськiй областi температура повiтря може знизитися на 3-5 градусiв «буквально на одну добу», однак i до цiєї дати, i пiсля неї температура повiтря залишатиметься високою: 32-37 градусiв тепла.

Вiдповiдаючи на запитання про небезпеку пожеж цими днями, керівник Укргiдрометцентру зауважив, що «пожежна небезпека залишається надзвичайно високою: це схiднi, пiвнiчно-схiднi та центральнi областi України». У захiдних областях України, за словами Кульбiди, «вона не становить якоїсь загрози», в iнших регiонах України – на пiвднi, а також у Вiнницькiй, Житомирськiй, частково Київськiй областях – «вона (ймовiрнiсть пожеж) становить небезпеку, але не найвищого рівня». «Хоча протягом кiлькох днiв i в цих регiонах вона також пiдвищиться до 5-го класу», – додав керівник Гідрометцентру.
XS
SM
MD
LG