Доступність посилання

ТОП новини

Новомосковський лісгосп: вогонь уже не поширюється


За добу працівникам Міністерства з надзвичайних ситуацій, які гасять велику пожежу в Новомосковському військовому лісгоспі, вдалося не допустити поширення вогню на нові території та збільшення площі пожежі, повідомили в неділю вранці в управлінні МНС в області.

Роботу пожежників ускладнює спека і вітер.

У суботу сили МНС, Міноборони та формування цивільного захисту продовжували заходи з ліквідації пожежі, на ранок неділі здійснено повну локалізацію по всій території. Загрози населеним пунктам немає, ситуація контрольована.

Усього до ліквідації лісової пожежі залучили понад 800 людей, техніку, а також три гелікоптери і літак МНС. Авіаційну розвідку району пожежі здійснює вертоліт Мі-8 Міноборони.

3–7 серпня на території Новомосковського військового лісництва вигоріло кілька сотень гектарів лісу. Щодо директора порушено кримінальну справу за фактом службового недбальства.

Ліс, що горить, належить до території так званого Самарського бору – території, багатої на рідкісні рослини і тварин, вона зарезервована під національний природний парк.
XS
SM
MD
LG