Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони посилює протипожежний контроль у Лозовій


Міністерство оборони посилює протипожежний контроль на складі боєприпасів, розташованому біля Лозової Харківської області, повідомляє прес-служба відомства.

За повідомленням, про такі заходи повідомив міністр оборони Михайло Єжель під час робочого візиту до Харківської області. За його словами, з 9 серпня на арсенал залучать додаткові сили для посилення протипожежного контролю.

Зокрема, на чергування поставлять два вертольоти зі спеціальними ємностями для гасіння пожежі з повітря. Біля складу встановлять спеціальний гідрант, до якого можна буде оперативно підключити пожежний рукав і локалізувати загоряння. Крім того, тут постійно перебуває на чергуванні спеціальний поїзд для гасіння пожеж.

Міністр заявив, що для охорони й патрулювання технічної території арсеналу додатково залучать військових з Харківського гарнізону.

Єжель наголосив, що небезпека виникнення пожежі на території військової частини підвищується за рахунок того, що більш ніж 41 тисяча тонн снарядів залишаються розкиданими по території.

Голова оборонного відомства повідомив, що після того, як на території військової частини встановлять повний контроль над пожежною безпекою, почнуться роботи з розмінування території військового об’єкта. У цих роботах будуть задіяні співробітники Міністерства з надзвичайних ситуацій.
XS
SM
MD
LG