Доступність посилання

ТОП новини

Держкомлісгосп ініціює посилення відповідальності за підпал лісу


Державний комітет з лісового господарства розробляє пропозиції до чинного законодавства з метою посилення кримінальної й адміністративної відповідальності за підпал лісів.

«Ми готуємо пропозицiї, щоб уже у вереснi-жовтнi внести змiни до закону... ми значно пiдсилимо вiдповiдальнiсть, принаймнi, разiв у 10», – заявив голова комітету Микола Шершун.

За його словами, в Українi ситуацiя з лiсовими пожежами «дуже складна», але порiвнювати її з росiйською не можна.

Шершун наголосив, що найбiльш загрозлива ситуацiя в Луганськiй областi, а також Запорiзькiй, де степи горять на площi 5-6 кілометрів.

Голова Держкомлiсгоспу також повiдомив, що його вiдомство продовжує встановлювати телевишки для спостереження за лiсами. Шершун додав, що уряд при пiдготовцi бюджету наступного року видiлить необхiднi кошти на закупiвлю ще 10 вертольотiв, а також на реалiзацiю програм з будiвництва протипожежних дорiг i водоймищ.

Він також повідомив, що у зв’язку з надзвичайною пожежною небезпекою зараз у всіх областях України заборонений в’їзд у лісові масиви, ведеться цілодобове патрулювання лісових масивів, у якому беруть участь підрозділи Міністерства з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи й Міністерства внутрішніх справ.

Із боку Держлісгоспу задіяно 22 тисячі людей лісової охорони, ведуть патрулювання шість вертольотів і шість літаків Ан-2.
XS
SM
MD
LG