Доступність посилання

ТОП новини

Президент Туреччини в Баку закликає до миру на Кавказі


Президент Туреччини Абдуллах Ґюль продовжує офіційний візит до Баку, де обговорює співпрацю з Азербайджаном та миротворчі зусилля в південно-кавказькому регіоні.

Під час зустрічі президенти Туреччини та Азербайджану Абдуллах Ґюль та Ільхам Алієв підписали угоду про «стратегічне партнерство та взаємну співпрацю» між країнами.

На спільній прес-конференції турецький президент заявив, що Туреччина підтримує мирну резолюцію щодо проблем у південно-кавказькому регіоні, зокрема конфлікту між Азербайджаном та Вірменією з приводу території Нагірного Карабаху.

«Заради миру на південному Кавказі і розвитку співпраці в цьому регіоні ми з мирними намірами маємо ухвалити рішення. Результатом цих намірів стане прикордонна співпраця, будівництво нових доріг, нові глобальні економічні проекти. Інколи ця робота помітна, інколи ні. Це політика. Але часом варто працювати тихо, не привертаючи уваги. В такий спосіб вирішується чимало серйозних проблем», – заявив Абдуллах Ґюль.

Президент Туреччини зустрівся також із прем’єр-міністром Азербайджану Артуром Расізаде, спікером парламенту Октаєм Асадовим, а також із головним мусульманським муфтієм на Кавказі Аллахшукюром Пашазаде.
XS
SM
MD
LG