Доступність посилання

ТОП новини

Грузія цінує відмову України визнавати Абхазію й Південну Осетію – посол


Грузія вдячна українській владі за відмову визнати незалежність самопроголошених Абхазії та Південної Осетії, заявив посол Грузії Григол Катамадзе в інтерв’ю газеті «День».

«Ми дійсно високо цінуємо принципову позицію нового політичного керівництва України про те, що Україна ніколи не визнає незалежність Абхазії й Південної Осетії. Це принципово важливо і, повірте, громадськість Грузії, грузинський народ дуже високо цінують таке рішення й такі заяви і Президента України, і міністра закордонних справ. Я думаю, коли Президент України відвідає Грузію, то сам відчує той настрій і те ставлення грузинського народу до нього особисто, у тому числі й завдяки цій позиції», – заявив Катамадзе.

Дипломат нагадав, що в Україні було багато суперечок з цього питання під час виборчої президентської кампанії і після інавгурації Президента Віктора Януковича, однак відтоді були зроблені заяви Президента і міністра закордонних справ Костянтина Грищенка про те, що Україна підтримує територіальну цілісність і суверенітет Грузії.

У червні Янукович заявив, що Україна не має наміру визнавати незалежність Південної Осетії й Абхазії.
XS
SM
MD
LG