Доступність посилання

ТОП новини

Янукович створює гімназію-інтернат «Кадетський корпус»


Президент України Віктор Янукович підписав указ «Про державну гімназію-інтернат із посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус».

Документ оприлюднений на офіційному сайті глави держави.

Цим указом підтримано пропозицію Міністерства освіти і науки України, Харківської обласної ради та Харківської обласної державної адміністрації створити таку гімназію-інтернат із посиленою військово-фізичною підготовкою на базі харківського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Кабінетові Міністрів України доручили здійснити в установленому порядку заходи, пов’язані з утворенням гімназії, вирішивши, зокрема, питання щодо продовження навчання в новостворюваній гімназії учнів ліцею, на базі якого вона створюється, а також матеріально-технічного і кадрового забезпечення гімназії та її фінансування з державного бюджету України.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

«Кадетськими корпусами» називали середні навчальні заклади інтернатного типу, що давали середню освіту з військовим ухилом, зокрема, в Російській імперії. За радянських часів таку роль відігравали заклади, що звалися «Суворовськими військовими училищами».

У незалежній Україні єдине таке училище, Київське, перетворене на Київський військовий ліцей імені Івана Богуна. При цьому в регіонах було створено майже два десятки ліцеїв та ліцеїв-інтернатів із посиленою військово-фізичною підготовкою, серед них і Харківський.

Указ Президента не пояснює, що принципово зміниться в цьому ліцеї з перетворенням його на гімназію-інтернат із назвою російських імперських часів.
XS
SM
MD
LG