Доступність посилання

ТОП новини

Екс-президент Латвії: Україна має вирішити, хто є її стратегічним партнером


Колишній президент Латвії Вайра Віке-Фрейберга заявляє, що Україна втратила свою можливість рухатися вперед до демократії.

«Українські політики підвели український народ. Ззовні здається, що вони не спроможні дійти згоди щодо загального політичного курсу країни. У західної Європи є чітке враження, що ця країна не може об’єднатися і не знає, куди їй прямувати. Україна навіть не знає, де вона зараз, – рухається в майбутнє чи минуле», – заявила Віке-Фрейберга сьогодні в Києві.

За словами колишнього президента Латвії, нині навіть не зрозуміло, чи хочуть в Україні встановлювати демократію, чи намагаються повернутися до радянщини.

Тому, вважає Фрейберга, дуже важливим є зараз з’ясувати, як Україна будуватиме свої відносини з рештою світу. Вайра Віке-Фрейберга наголосила, що для України настав час вирішити, хто є її головним стратегічним партнером: сусіди – Євросоюз, Росія, чи більш віддалені країни – такі, як Китай.

Водночас екс-президент Латвії висловила думку, що політичні та економічні домовленості, в першу чергу, мають здійснюватись з найближчими країнами-сусідами.
XS
SM
MD
LG