Доступність посилання

ТОП новини

Павловський: реформа не може обмежуватися підвищенням пенсійного віку


Член парламентського комітету соціальної політики і праці, бютівець Андрій Павловський в ефірі Радіо Свобода заявив, що опозиція також підтримує необхідність проведення пенсійної реформи, але виступає проти того, щоб вона обмежилася підвищенням пенсійного віку для жінок.

За словами депутата, про підвищення пенсійного віку можна говорити лише піднявши рівень життя людей і забезпечивши належне медичне обслуговування.

Як міністр праці опозиційного уряду Андрій Павловський пропонує розпочати пенсійну реформу з запровадження системи накопичувальних рахунків та недержавних пенсійних фондів, що доповнять наявну солідарну систему наповнення Державного пенсійного фонду.

Також депутат наголосив на необхідності проведення «реформи первинного перерозподілу доходів».

«Треба запровадити як у інших країнах прогресивну шкалу оподаткування, це дозволить наповнити бюджет. А де наші податки на предмети розкоші? Чому бідні люди повинні платити за реформи? У нас же виходить, що десять сімей олігархів тримають у руках 80 відсотків економіки. А за даними ООН, 70% населення – за межею бідності», – сказав Павловський.

Послабити навантаження на бюджет можна і за рахунок зменшення витрат на утримання чиновників. «Вперше за всі роки незалежності на утримання Адміністрації Президента передбачено мільярд 100 мільйонів гривень. Десь 700 мільйонів йде на утримання секретаріату уряду і десь 600 мільйонів – на утримання Верховної Ради і, я думаю, десь сумарна сума на місцевих чиновників. Ще є елітні пенсіонери. Голова Нацбанку Володимир Стельмах щомісяця отримує пенсію в 100 тисяч гривень до зарплати в 120 тисяч гривень. Схожа ситуація і з пенсіонерами Віктором Януковичем і Миколою Азаровим», – заявив Павловський.
XS
SM
MD
LG