Доступність посилання

ТОП новини

Севастополь: очікування від угоди про Чорноморський флот не справдилися


Очікування в Севастополі у зв’язку з підписанням навесні цього року нової угоди між Україною і Росією про продовжене перебування російського Чорноморського флоту в Криму, в першу чергу в самому Севастополі, не справдилися, заявив голова Севастопольської міської державної адміністрації Валерій Саратов.

За його словами, зокрема, в місті очікували, щоб підприємства флоту, на яких працюють мешканці Севастополя, отримували після укладення угоди більше замовлень, але цього не сталося.

Серед іншого, сказав він, один із судноремонтних заводів флоту залишився фактично без замовлень, міське будівельне управління флоту почало процедуру банкрутства.

Кількість робочих місць на флоті цього року скоротилася на 12 відсотків, додав Саратов.

Крім того, сказав він, зовсім не влаштовує ситуація з боргами Чорноморського флоту.

За словами голови Севастопольської міськдержадміністрації, у зв’язку з цим там збираються звертатися до всіх можливих інстанцій – до комісії з Чорноморського флоту, до керівництва України й до російської сторони.

Як нагадала прес-служба Севастопольської міськдержадміністрації в повідомленні про ці слова Валерія Саратова, за міжурядовою угодою Росія повинна брати участь у розвиткові соціально-економічної сфери Севастополя та інших міст чи сіл, де дислокуються військові формування російського Чорноморського флоту.

Тим часом Севастополь досі так і не отримав обіцяні йому на цей рік за цією угодою 38 мільйонів гривень, мовиться в повідомленні, яке датоване 7 вересня, але яке українські агентства цитують у середу.
XS
SM
MD
LG