Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція «здійснює публічне приниження українців» – «Наша Україна»


Пропонуючи закон про мови, коаліція здійснює публічне приниження українців у власній державі. Про це йдеться в заяві партії «Наша Україна».

В заяві наголошується, що внесений 7 вересня народними депутатами України Олександром Єфремовим, Петром Симоненком та Сергієм Гриневецьким проект закону «Про мови в Україні», у разі його схвалення докорінно змінить напрямок і перспективи розвитку і української держави, і української нації загалом.

«Його стратегічне завдання полягає в тому, щоб в обхід норми Конституції про єдину державну мову створити ситуацію, за якої громадяни зможуть жити в країні, фактично не перетинаючись з українською державною мовою ані у ЗМІ, ані в кіно, ані в системі освіти, ані в жодній іншій сфері суспільної діяльності», – вважають у партії.

В «Нашій Україні» зауважують, що цим законом фактично відновлено норму радянського закону 1959 р. про те, що мовний режим навчання у державних школах та вузах встановлюється за бажанням батьків. Крім цього, законом передбачено, що мову навчання у приватному вузі, а також мову мовлення приватних телекомпаній в Україні визначають власники, а мову дубляжу кіно і телефільмів визначають телерадіоорганізації. Нацрада з питань телебачення і радіомовлення втрачає повноваження контролю за українським мовленням.
XS
SM
MD
LG