Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС прихильно поставилися до допомоги Ірландії – повідомлення


Міністри фінансів країн Європейського Союзу, за повідомленнями, прихильно ставляться до запиту Ірландії про фінансову допомогу і готові використати для цього спеціальний фонд, створений навесні.

У терміновій телеконференції на цю тему в неділю ввечері взяли участь також міністри фінансів промислово розвинених країн Групи семи з-поза меж ЄС.

Міністр фінансів Німеччини Вольфґанґ Шойбле підтвердив після наради, що пакет міжнародної допомоги Ірландії вже розробляють, але його сума ще не визначена.

Раніше міністр фінансів Ірландії Браян Леніган заявляв, що Дублін проситиме менш як 100 мільярдів євро.

Надання фінансової допомоги Ірландії вважають за необхідне, щоб відвернути можливе перекидання проблем банківського сектора цієї країни, переобтяженого боргами, на світову фінансову систему.

А країни зони спільної грошової одиниці євро побоюються, що криза в Ірландії може негативно вплинути на цю валюту. Президент Європейської ради Герман Ван Ромпей уже попереджав, що саме існування ЄС може опинитися під загрозою через ірландську боргову кризу.

Представники Міжнародного валютного фонду і Європейської комісії ще в четвер прибули до Дубліна, щоб обговорити угоду про порятунок ірландських банків.
XS
SM
MD
LG