Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ наполягає на скасуванні Податкового кодексу


Парламентська фракція БЮТ наполягає на скасуванні рішення Верховної Ради про ухвалення Податкового кодексу. Про це сьогодні на погоджувальній раді парламенту заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

За його словами, у разі, якщо Президент застосує вето до цього документа, то фракція БЮТ закликає парламент не розглядати пропозиції глави держави. «Нехай документ відлежиться», – сказав Кириленко. «Ми пропонуємо категорично зняти цей документ з розгляду», – додав лідер фракції БЮТ, зазначивши, що ще рік треба над ним працювати.

При цьому Кириленко заявив, що державний бюджет на 2011 рік слід готувати на старій податковій основі.

Також лідер фракції БЮТ повідомив, що фракція наполягає на ухваленні парламентом рішення про денонсацію угоди з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування доходів та майна, що дасть можливість вивести значні кошти походженням з України з цієї офшорної зони.

Крім цього, Кириленко закликав парламент розглянути цього тижня законопроект про значне збільшення податку на багатство.

Зі свого боку голова, Верховної Ради України Володимир Литвин після виступу Кириленка заявив, що стосовно Податкового кодексу «зараз від Верховної Ради нічого не залежить».

Він нагадав, що цей документ перебуває на розгляді Президента і «зараз слід просто дочекатись – підпише чи не підпише він цей документ». Що стосується денонсації угоди з Кіпром, то Литвин закликав уряд негайно внести цей документ на розгляд парламенту. «Давайте ухвалимо це рішення», – додав спікер.

18 листопада Верховна Рада ухвалила Податковий кодекс. Ухвалення Верховною Радою цього документа супроводжувалося багатотисячними акціями протесту підприємців не тільки в Києві, але й у низці інших регіонів.

27 листопада Президент Віктор Янукович і прем’єр Микола Азаров відвідали наметове містечко, розбите підприємцями, які протестують проти Податкового кодексу в Києві. Під час спілкування з мітингувальниками Янукович заявив, що «імовірність ветування кодексу – велика».
XS
SM
MD
LG