Доступність посилання

ТОП новини

Політичного замовлення на бійку у парламенті не було – регіонал


Представник Президента України у Верховній Раді, народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко запевняє, що жодного політичного замовлення на бійку у парламенті не було.

Про це він заявив у п’ятницю ввечері в ефірі програми «Велика політика» на телеканалі «Інтер», відповідаючи на запитання, хто віддавав команду «штурмувати» членів фракції «БЮТ-Батьківщина» у четвер у сесійній залі парламенту.

Мірошниченко наголосив, що не може назвати конкретної людини, яка начебто віддавала наказ про штурм, оскільки не знає цього.

«Більше того, скажу, що політичного замовлення на бійку не було. І в цьому я переконаний абсолютно», – заявив він.

Мірошниченко зауважив, що з`ясував це для себе під час наради у спікера Володимира Литвина, участь у якій опозиція не взяла.

«Ми говорили про цю подію як про дуже прикру... Замовлення не було. Якоїсь конкретної фігури, яка замислила напад, не було», – додав він.

Генеральний прокурор Віктор Пшонка обіцяє об’єктивне розслідування бійки, що сталася між депутатами у Верховній Раді 16 грудня. «Усе буде об’єктивно», – сказав Пшонка.

За його словами, всі процесуальні рішення щодо цього інциденту буде ухвалювати прокуратура Печерського району під контролем і наглядом прокуратури Києва.

У четвер ввечері кілька депутатів від фракції «БЮТ-«Батьківщина» потрапили в лікарню після бійки з регіоналами в парламенті. БЮТ назвав цю бійку крахом парламентської демократії й разом із фракцією НУНС вимагає заслуховування парламентом на пленарному тижні 21-24 грудня звіту Генпрокуратури про результати розслідування її обставин.
XS
SM
MD
LG