Доступність посилання

ТОП новини

Корнійчук пробуде в ізоляторі найближчі 10 днів – речниця


Колишній перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук пробуде в ізоляторі тимчасового утримання протягом найближчих 10 днів. Про це в коментарі Радіо Свобода повідомила прес-секретар Євгена Корнійчука Христина Шандренко.

Вона наголосила, що 24 грудня Печерський районний суд Києва «відмовив Генеральній прокуратурі України в арешті Євгена Корнійчука, але водночас продовжив термін його затримання до 10 днів – доти, доки суду не нададуть всі необхідні документи».

«Попередньо до суду було направлено подання Генпрокуратури щодо арешту Корнійчука терміном на два місяці. Про це нам стало відомо від адвоката Євгена Корнійчука Ігоря Фоміна», – додала Христина Шандренко.

Прес-секретар також зазначила, що «під час суду було оскаржено арешт та затримання Євгена Корнійчука». «Ми вважаємо, що це затримання відбулося незаконно, оскільки не було ніяких законних підстав для цього», – наголосила вона.

За словами прес-секретаря, наступне засідання Печерського райсуду відбудеться 30 грудня. «Під час засідання будуть обрані запобіжні заходи для Євгена Корнійчука, також суд розгляне питання законності його утримання під вартою», – сказала Христина Шандренко.

23 грудня Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу щодо колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука. За даними прес-служби ГПУ, в його діях вбачають ознаки злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).
XS
SM
MD
LG