Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор не погодився взяти Тимошенко під варту – Янукович


На колегії Генеральної прокуратури слідчі, які ведуть справу екс-прем’єра Юлії Тимошенко, пропонували взяти її під варту, але генеральний прокурор Віктор Пшонка висловився проти. Про це Президент України Віктор Янукович заявив в інтерв’ю телеканалам «Інтер», ICTV та «Україна».

«До речі, мені став відомим такий факт, що нинішній генеральний прокурор ухвалив рішення про взяття Тимошенко на підписку про невиїзд колегіально, а не особисто. Він зібрав колегію Генеральної прокуратури. Попросив слідчих викласти суть, матеріали попередньої перевірки. Вони виклали, і слідчі запропонували подати ці матеріали до суду для отримання згоди на затримання», – розповів глава держави.

Далі, за його словами, в ході обговорення на колегії була точка зору, у тому числі генерального прокурора, – не йти на цей крок, а взяти лише підписку. «І створити умови, щоб у Юлії Володимирівни була можливість використовувати усі існуючі можливості захисту, тобто не брати під варту. І слідчим була дана така вказівка», – наголосив Янукович.
При цьому він запевнив, що не знає обставин цієї справи, які становлять таємницю слідства. «Але під час кожної зустрічі з Генеральним прокурором я одне й те саме питання ставлю: майте на увазі, якщо ви допустите якусь помилку, яка дискредитує у цілому владу, ви постраждаєте першими. І рішення буде найжорсткіше відносно вас. Тому кожну літеру, кому, крапку – все дивитися, щоб було в рамках закону», – наголосив Президент.
XS
SM
MD
LG