Доступність посилання

ТОП новини

Акції протесту в Єгипті тривають четвертий день


Учасники демонстрацій у Єгипті сподіваються на посилення протестів сьогодні. Організатори вважають, що до акцій після п’ятничної молитви приєднаються тисячі нових людей.

Як і громадяни багатьох інших країн Близького Сходу, єгиптяни обурені зростанням цін, безробіттям і авторитарною владою, яка не терпить інакодумства. У четвер опозиції додало ентузіазму повернення з Австрії до Каїра лауреата Нобелівської премії миру Мохаммеда Ель-Барадеї.

«Я буду там з народом, особливо з тими молодими людьми, які очолили організовані і мирні демонстрації. Я маю надати їм максимальну підтримку – політичну, духовну, моральну, все, що можу зробити . Це мої люди, я маю бути там, я хочу побачити новий Єгипет», – сказав екс-глава МАГАТЕ Мохаммед Ель-Барадеї.

Опозиційне Мусульманське братство також підтримало протести, що тривають уже четвертий день.

Президент США Барак Обама закликав єгипетського лідера Хосні Мубарака до здійснення політичних реформ. «Я сподіваюся, що насильство не є відповіддю на проблеми в Єгипті. Уряд має бути обережним, не вдаючись до насильства, так само, як і люди на вулицях мають діяти мирно. Дуже важливо, щоб люди мали механізми для висловлення законних претензій», – сказав Барак Обама.

У місті Суец у четвер демонстранти підпалили пожежну станцію і відкрили вогонь по поліцейських, які відповіли сльозогінним газом. Уночі поліція застосувала сльозогінний газ для розгону сотень демонстрантів у Гізі, що на околиці Каїра. На Синаї відбулася перестрілка з сотнями бедуїнів, один з яких загинув. Таким чином, кількість жертв під час заворушень сягнула п’яти осіб.
XS
SM
MD
LG