Доступність посилання

ТОП новини

Мусульманські діячі вшанували жертв Голокосту в Освенцимі


Понад сто мусульманських, християнських і юдейських лідерів із країн Близького Сходу, Африки й Європи вшанували в вівторок пам’ять жертв Голокосту в колишньому нацистському таборі смерті Аушвіц-Біркенау на території Польщі.

Така спільна жалобна церемонія мала на меті підвищити поінформованість про Голокост, як на американський лад називають нацистський геноцид євреїв у роки Другої світової війни, і про боротьбу з расизмом і нетерпимістю.

Церемонія відбулася слідами 66-ї річниці звільнення Аушвіцу, яку відзначали минулого тижня.

Табір смерті Аушвіц-Біркенау, більше відомий в Україні як Освенцим за назвою сусіднього польського міста, став одним із символів тих подій. Тільки в цьому таборі було знищено близько мільйона євреїв, а також десятки чи сотні тисяч людей інших національностей, зокрема, поляків, ромів (циган) та військовополонених із країн тодішнього СРСР.

Поблизу польського міста Освенцима, яке німці називали Аушвіц, нацисти збудували цілу мережу концтаборів. Один із них, на місці села Бжезінка (німецькою Біркенау), відомий як Аушвіц-II Біркенау, був створений спеціально для винищення людей.
XS
SM
MD
LG