Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську не дозволили заходи з вшанування пам’яті бійців УНР


У виконкомі Дніпропетровської міськради сьогодні відмовились прийняти заявку на проведення заходів з вшанування пам’яті й відновлення хреста на могилі бійців УНР у центрі міста. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі Дніпропетровської обласної організації Української народної партії, яка виступила організатором акції.

За інформацією з управління внутрішньої політики міськради, заявка організаторів акції суперечила постанові міськвиконкому «Про порядок проведення масових заходів» і була подана запізно.

Між тим, організатори вважають відмову необґрунтованою і заявляють: захід, запланований на 7 травня, все одно відбудеться, оскільки релігійна церемонія – панахида – біля могили бійців УНР не є масовою акцією і може бути проведена без згоди місцевої влади. «Забороняти панахиду – це нечуване блюзнірство», – зазначив голова облорганізації УНП Анатолій Сокоринський.

Взимку нинішнього року в Дніпропетровську невідомі знищили пам’ятний знак – хрест, встановлений на місці поховання бійців армії УНР з куреню полковника Самокиша, які загинули під час визвольних змагань українського народу у 1918-1919 роках. Вандалів досі не знайшли.
XS
SM
MD
LG