Доступність посилання

ТОП новини

У Криму журналісти і громадські активісти заблокували вирубку дерев


Близько півсотні журналістів, громадських активістів і місцевих мешканців на кілька годин заблокували роботи з масової вирубки дерев у центрі Сімферополя. Акцію організували журналісти низки сімферопольських газет, використовуючи за допомогою соціальної мережі Фейсбук.

Учасники протесту перекрили одну з центральних вулиць Сімферополя – Горького, де, за рішенням місцевої влади, проводиться реконструкція і вирубуються зелені насадження. Чотири активісти прив’язалися до одного з дерев, не даючи робітникам його зрізати. Правоохоронці в акцію протесту не вмішувалися, однак, склали на одного з її учасників протокол про адміністративне порушення.

Радник міського голови Едуард Доля, який вийшов до активістів, повідомив, що замість зрізаних і викорчуваних проводиться висадження нових дерев і кущів, а дії комунальних служб погоджені з природоохоронними структурами.

Учасниця заходу, відома кримська журналістка Юлія Вербицька, повідомила, його метою акції було привернення уваги громадськості до планів міської влади провести реконструкцію цілої низки центральних вулиць Сімферополя і набережної річки Салгір. За її словами, учасники акції вимагають проведення громадських слухань і не виключають повторення таких протестів із залученням більшої кількості користувачів соціальних мереж.
XS
SM
MD
LG