Доступність посилання

ТОП новини

У Гаазі поновлюється процес над Ратком Младичем


У Гаазі поновлюється процес над колишнім командувачем військ боснійських сербів під час війни в Боснії в середині 1990-х років Ратком Младичем.

Адвокат Младича повідомив про намір свого підзахисного бойкотувати засідання, під час якого йому належить формально визнати або відхилити висунуті проти нього звинувачення.

Младич наполягає, щоб його захищав адвокат, якого колишній генерал обере сам, а не призначений судом захисник.

Ратко Младич був заарештований у Сербії в травні після того, як 16 років переховувався від правосуддя. Всі висунуті проти нього звинувачення колишній генерал відкидає.

Прокурори Міжнародного кримінального трибуналу у справах колишньої Югославії звинувачують Младича в геноциді, злочинах проти людяності і злочинах проти законів і звичаїв війни, яку він як командувач війська боснійських сербів вів проти цивільних босняків, хорватів та інших не-сербів у Боснії й Герцеговині в 1992–1995 роках.

Зокрема, його звинувачують в організації вбивства 1995 року восьми тисяч босняків-мусульман у боснійському місті Сребрениця чи командуванні кількарічною облогою боснійської столиці Сараєва, внаслідок якої були вбиті й поранені тисячі мешканців міста.
XS
SM
MD
LG