Доступність посилання

ТОП новини

Причини вибуху на шахті оприлюднять в понеділок


Офіційні висновки про причини вибуху на шахті «Суходільська-Східна» будуть відомі у понеділок, 1 серпня. Про це сьогодні в ході робочої поїздки на Луганщину повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

«Причини вибуху будуть відображені в акті державної комісії, яка завершить свою роботу в понеділок. Очевидно, що це був вибух метану. Остаточні висновки будуть зроблені після аналізу всього електрообладнання, яке знаходилося в епіцентрі вибуху, а також після вивчення всіх гірничо-геологічних умов», – сказав Микола Азаров.

Під час засідання державної комісії Прем’єр-міністр наголосив на необхідності посилення роботи, яка пов’язана з безпекою на шахтах. За його словами, найближчим часом відбудеться засідання уряду, присвячене стану безпеки на вугільних підприємствах України.

«Вугілля нам потрібне, але вугілля нам потрібне не за будь-яку ціну. Ми повинні зробити шахтарську професію значно безпечнішою. Робота уряду в цьому напрямі буде посилена», – сказав прем’єр.

У неділю в Луганській області поховали 15 гірників, які загинули в результаті вибуху на шахті «Суходільська-Східна». 29 липня внаслідок вибуху на шахті загинули 26 гірників, двоє отримали тяжкі травми і перебувають в лікарні.
XS
SM
MD
LG